Finn ditt perfekte vindu

Scroll deg gjennom valgmulighetene

Utforsk åpningsfunksjoner

Frekhaug Vinduet tilbyr en rekke ulike åpningsfunksjoner

Åpningsfunksjoner på vinduene

1. Spesialtilpasset

Vinduer på skreddersøm. Alle våre vinduer lages på mål, med inndeling, hengsling og antall rammer etter ønske. Du kan også kombinere fastkarm og vinduer med ulike åpningsfunksjoner i én og samme karm. Vår spesialitet ligger i våre unike muligheter.

2. Topphengslet

Denne åpningsfunksjonen brukes som regel i kombinasjon med 3- og 6-rams vinduer.

3. Fastkarm

For deg som ikke har behov for å kunne åpne vinduet for lufting. Disse vinduene slipper inn mer lys enn et åpningsvindu. Vinduene blir ofte plassert ved siden av et åpningsvindu eller en balkongdør. Fastkarm kan også kombineres med åpningsvindu i samme karm.

4. Sidehengslet

Det originale Frekhaug Vinduet i klassisk og tidsriktig utseende, med tradisjonelle hengsler som vises på utsiden. I tillegg kan det, i gitte størrelser, brukes som rømningsvindu.
Dette vinduet er tilpasset en tradisjonell byggestil, med alle de riktige detaljene. Kan også bestilles med åpningssperre, barnesikring eller friksjonsbrems.

5. Toppstyrt

Brukes kun i flerrams vinduer. Enkle å vaske, trinnløs luftestilling uten stormkrok og skjulte beslag.

6. Sidesving

En moderne utgave av det tradisjonelle sidehengslede vinduet. Med sidesving kan rammen vendes, noe som gjør vinduet enkelt å vaske fra innsiden. Skjulte beslag. Dersom bygget har både sidehenglset og sidesving kan det påmonteres hengsler på sidesving-rammen, for å få et helhetlig uttrykk.

Utforsk Vindustyper

På våre vinduer har losholten en annen profil enn posten. Dette er i tråd med gammel, norsk byggeskikk og er en av flere detaljer som kjennetegner Frekhaug Vinduet. Losholten har en dimensjon på 65 mm, mens posten er 58 mm. Post og rammer bygger da til sammen 134 mm, losholt og rammer bygger 144 mm.

Ramsverk Vindustype

1. 1- Rams

Et vindu med én åpningsramme. Uten post og losholt.

2. 2-Rams

Vindu med to åpningsrammer med post mellom. Ofte brukt der åpningsrammens bredde er større enn høyden på vinduet.nde tekst

3. 3-Rams

Tre åpningsrammer med post mellom. Brukes ofte ved kombinasjonsvindu der vinduet i midten har en annen åpningsfunksjon eller er en fastkarm.

4. Losholt 2-Rams

To åpningsrammer med losholt mellom. Brukes ofte ved kombinasjonsvindu der det nederste vinduet er sidehengt, og det øverste har en annen åpningsfunksjon eller er en fastkarm.

5. Losholt 4-Rams

Klassisk bygårdstil med fire åpningsrammer med post og losholt mellom. Kombineres ofte med sidesving-/toppsvingfunksjon.

6. Losholt 6-Rams

Stort vindu med seks åpningsrammer. Muligheter for å kombinere flere åpningsfunksjoner og fastfelt.

7. T-post 3-Rams

Tre åpningsrammer med post og losholt mellom. Våre kunder velger ofte den øverste åpningsrammen som topphengslet.

8. T-post 4-Rams

Fire åpningsrammer med post og losholt mellom. Da disse ofte er store, anbefaler vi den øverste glassfeltet som fastkarm.

Velg mer fritid

Vedlikeholdsfri aluminiumskledning

Den usynlige forskjellen som sparer deg for vedlikehold. Aluminiumskledning er et naturlig førstevalg for barske, vestlandske værforhold.

Det aluminiumskledde vinduet er utvendig vedlikeholdsfritt, samtidig som det ivaretar alle de estetiske kvalitetene som forventes av Frekhaug Vinduet. Det er fortsatt et trevindu, men med en utvendig beskyttet og vedlikeholdsfri overflate.

Den silkematte finishen på overflaten hindrer gjennskinn fra sollyset og har samme glans som et trevindu. Forksjellen er at overflaten holder seg like fin år etter år, uten at du trenger å skrape og male. Fra innsiden vil du fremdeles få den varme, lune følelsen.

Våre ulike glassvalg

Hvilke glass du velger er ikke bare avgjørende for et godt innemiljø, det kan også ha stor betydning på strømkostnadene dine! Enten du skal bygge nytt eller restaurere et eldre hus kan det være både nødvendig og svært nyttig å ta en titt på glassvalg.

3-lags glass vindu2-lags glass vindu

1. 3-lags glass

Frekhaug klassisk 3-lags er bygget for å tåle store påkjenninger og tilfredsstiller dagens krav til energi-effektivitet. Vinduet kombinerer lange håndverks-tradisjoner med det siste innen moderne teknologi.

Frekhaug klassisk 3-lags er det perfekte valget for et barskt, vestlandsk klima. Med sin høye isolasjonsevne og solide konstruksjon kan du være trygg på at vinduet holder vind og kulde ute, selv under ekstreme værforhold.

Frekhaug klassisk 3-lags er med på å skape den gode stemningen du ønsker deg enten du er hjemme eller på hytten. Vinduet har ekstra dyp karm og ekstra tykk glasspakke. Både vind- og vanntetthet tilfredsstiller strenge byggekrav. Frekhaug Vinduet leveres med vakre detaljer og et stort utvalg av tilbehør som gjør at vinduet blir en del av interiøret.

Vi anbefaler antidugg for alle 3-lags glass.

Karmdypde

120 mm

Materialer

Laminert/fingerskjøtet furu. Bunnglasslist i aluminium

Overflatebehandling

Vakuumimpregnert og sprøytemalt

Åpningsfunksjoner

Sidehengslet, sidesving, topphengslet, toppstyrt og fastkarm

U-verdi

1-rams: 0.8, 2-rams: 0.84, 3-rams: 0.9

2. 2-lags glass

Et solid vindu som gir optimalt med lysinnslipp. De smale karmene og rammeprofilene gir et autentisk uttrykk, uten å gå på bekostning av kvalitet og det gode håndverket.

Med Frekhaug 2-lags glass får du et fullverdig vindu som en natrulig del av interiøret i din bolig. Alt tilbehør, fargevalg og glassvalg er tilgjengelig.
Frekhaug lagerfører ingen produkter. Hvert eneste vindu blir spesiallaget til ditt prosjekt på mål og spesifikasjoner etter dine ønsker og behov.

Karmdypde

96 mm

Materialer

Laminert/Fingerskjøtet furu. Bunnglasslist i aluminium

Overflatebehandling

Vakuumimpregnert og sprøytemalt

Åpningsfunksjoner

Sidehengslet, sidesving, topphengslet, toppstyrt og fastkarm

U-verdi

1-rams: 1.3, 2-rams: 1.4, 3-rams: 1.45

Finn riktig funksjonsglass

Sliter du med sjenerende dugg? Bor du nært en traffikert vei eller har sol direkte inn på soverommet? Da kan det lønne seg å se nærmere på glasset!

Å velge glass etter funksjon har stor nytteverdi - og det trenger ikke bli så mye dyrere. Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvilke behov du har før du bestiller dine nye vinduer. Snakk gjerne med din forhandler eller rådfør deg med andre fagfolk.

Støydempende glass

Bor du nær en traffikert vei eller ved et industriområde? Da bør du vurdere glass med støydemping. Det finnes flere ulike varianter, og kan spesialtilpasses den enkelte støykilde. På den måten oppnår du best mulig skjerming, uansett hva støyproblemet er.

Sikkerhetsglass

Med herdet eller laminert glass, forhindrer du ytterligere skade dersom vinduet knuser. Les mer om krav og forskrifter på dikb.no under TEK17 §12-17 eller spør din forhandler. Det er også hensiktsmessig å bruke personsikring på alle store glassflater, terrassedører og vinduer på bakkeplan.

Selvrensende

UV-stråler aktiverer det utvendige belegget som bryter ned organisk materiale og smuss. Når det regner på glasset, renner smusset av. Vinduene kan også spyles med hageslangen. Selvrensende glass er en særlig fordel i høyden og steder det er vanskelig å komme til. Avhengig av eksponering av direkte sollys og regn.*

*Glass med selvrens eller antidugg må ikke rengjøres med vindusnal eller andre harde gjenstander. Må heller ikke utsettes for rengjøringsmidler med slipemidler. Les mer på våre hjemmesider.

Trykkutjevning

Vi kan trykkutjevne alle vinduer som skal monteres mer enn 800moh. Når produksjonssted og monteringssted har stor høydeforskjell vil dette skape et overtrykk mellom glassene, dette skaper en ballongeffekt og man risikerer at ruten sprekker.
Vi ber derfor om at du oppgir høydemeter og middeltemperatur dersom du skal kjøpe vinduer som skal monteres på 800moh eller mer. Vi vil da ta høyde for dette under produksjonen og sørge for at glassene trykkutjevnes.

Antidugg

Et godt isolert glass kan bli ekstra kaldt på utsiden ettersom varmen ikke trenger ut. Ruten kan derfor få lavere temperatur enn luften ute, noe som medfører at det dannes kondens. Dette er et tegn på godt isolerte vinduer, men det kan likevel oppleves som sjenerende og hindre utsikt. Glass med antidugg har et ytre belegg som minsker glassets overflatespenning slik at duggen ikke setter seg på glasset. Kan også forhindre rim på utsiden av glasset. Vi anbefaler antidugg på 3-lags glass.*

*Glass med selvrens eller antidugg må ikke rengjøres med vindusnal eller andre harde gjenstander. Må heller ikke utsettes for rengjøringsmidler med slipemidler. Les mer på våre hjemmesider.

Soldempende

Tilnærmet klart spesialglass som stopper 70 prosent av varmen og 40 prosent av lyset som trenger inn i rommet. Soldempende glass gjør boligen svalere på solrike dager, og anbefales mot sør- og vestsiden av boligen.

UV-filter

Unngå misfarging av møbler og parkett. Et glass med UV-filter vil begrense falming av interiøret. Glasset er laminert og hindrer at UV-strålene trenger gjennom. UV-filter kombineres gjerne med solavskjermende glass.

Finn riktige sprosser

For mange er klassiske vinduer synonymt med sprosser. Det er en enkel og virkningsfull detalj som tilfører huset ekstra karakter. Vi gir deg mange alternativer å velge mellom, og anbefaler at du tenker på fremtidig vedlikehold (og vindusvask!) før du bestemmer deg.

Innvendige sprosser

Gjennomgående

55 mm sprosse som er gjennomgående med profilert innside. Sprossen på bildet er sett fra innsiden.

Pålimt

28 mm sprosse som er profilert på innsiden, med lys grå avstandslist mellom glassene. Velg mellom pålimt eller avtagbar sprosse på utsiden. Ser ut som en autentisk gjennomgående sprosse.

Utvendige sprosser

Avtagbare PVC/tre

28 mm eller 55 mm med profilert innside.
Leveres som standard hvit PVC eller malt treverk.

Sett fra innsiden

Sett fra utsiden

Fordel:
Lite vedlikehold, enkle å fjerne ved vindusvask

Pålimt PVC og Wienersprosse

28 mm standard PVC-sprosse som er
flat på innsiden og profilert på utsiden. (sett fra utsiden)

Wienersprosse / Innbakt sprosse. Profilert aluminiumssprosse mellom glassene. (sett fra innsiden)

Fordel:
Enkelt renhold av glasset

Obs! Pålimt sprosse kan ikke benyttes på glass som er trykkutjevnet

Avtagbar aluminium

Brukes på aluminiumskledde vinduer og dører.
Fåes i 30 mm eller 65 mm.

Sett fra innsiden

Sett fra utsiden

Fordel:
Vedlikeholdsfritt, enkle å fjerne ved vindusvask

Pålimt tre

28 mm tresprosse som brukes ved andre fargevalg enn standard hvit.

Sett fra innsiden

Sett fra utsiden

Fordel:
Kan males i 40.000 forskjellige  farger etter eget ønske

Glasslist

Farget aluminium (tilvalg)

Standard glasslist i aluminium

Obs!
For spesialfargede vinduer er standard glasslist i blank aluminium. Dette gjelder også våre hengsler

Utforsk tilvalg

Små detaljer gjør store forskjeller. Tilbehør fra Frekhaug vinduet kommer i ulike utførelser. Her kan du velge det uttrykket som passer best for din bolig.

Haspe

Standard (blank)

Standard (messing)

Standard (sortlakkert)

Haspe dråpeformet

Standard (blank)

Standard (messing)

Standard (sortlakkert)

Ventil

Aluminium

Messing

PVC

Innvendig stormkrok

Blank

Messing

Sort

Utvendig stormkrok og sikring

Standar - utvendig stormkrok

Barnesikring (messing, hvit lakk)

Luftesikring - sidesving (blank)

Vindu- og dørvridere

Balkongdør (matt)

Standard vindusvrider (matt)

Titonvrider (blank, messing, hvit lakk)

Hengsler

Standard blank alu - leveres som standard på fargede vinduer

Standard hvit alu - leveres som standard på hvite vinduer

Standard galvanisert

Spesialfarget alu
(kan produseres i valgri farge, også med berlinerknopp)

Berlinerknopp blank alu

Berlinerknopp hvit alu

Berlinerknopp galvanisert

Berlinerknopp i alu-beslag