Funksjonsglass

Finn riktig funksjonsglass

Sliter du med sjenerende dugg? Bor du nært en traffikert vei eller har sol direkte inn på soverommet? Da kan det lønne seg å se nærmere på glasset!

Å velge glass etter funksjon har stor nytteverdi - og det trenger ikke bli så mye dyrere. Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvilke behov du har før du bestiller dine nye vinduer. Snakk gjerne med din forhandler eller rådfør deg med andre fagfolk.

Støydempende glassvindu

Støydempende glass

Bor du nær en traffikert vei eller ved et industriområde? Da bør du vurdere glass med støydemping. Det finnes flere ulike varianter, og kan spesialtilpasses den enkelte støykilde. På den måten oppnår du best mulig skjerming, uansett hva støyproblemet er.
Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass

Med herdet eller laminert glass, forhindrer du ytterligere skade dersom vinduet knuser. Les mer om krav og forskrifter på dikb.no under TEK17 §12-17 eller spør din forhandler. Det er også hensiktsmessig å bruke personsikring på alle store glassflater, terrassedører og vinduer på bakkeplan.
Selvrensende glass

Selvrensende

UV-stråler aktiverer det utvendige belegget som bryter ned organisk materiale og smuss. Når det regner på glasset, renner smusset av. Vinduene kan også spyles med hageslangen. Selvrensende glass er en særlig fordel i høyden og steder det er vanskelig å komme til. Avhengig av eksponering av direkte sollys og regn.*

*Glass med selvrens eller antidugg må ikke rengjøres med vindusnal eller andre harde gjenstander. Må heller ikke utsettes for rengjøringsmidler med slipemidler. Les mer på våre hjemmesider.
Trykkutjevning av vindu

Trykkutjevning

Vi kan trykkutjevne alle vinduer som skal monteres mer enn 800moh. Når produksjonssted og monteringssted har stor høydeforskjell vil dette skape et overtrykk mellom glassene, dette skaper en ballongeffekt og man risikerer at ruten sprekker.
Vi ber derfor om at du oppgir høydemeter og middeltemperatur dersom du skal kjøpe vinduer som skal monteres på 800moh eller mer. Vi vil da ta høyde for dette under produksjonen og sørge for at glassene trykkutjevnes.
Antidug illustrasjon

Antidugg

Et godt isolert glass kan bli ekstra kaldt på utsiden ettersom varmen ikke trenger ut. Ruten kan derfor få lavere temperatur enn luften ute, noe som medfører at det dannes kondens. Dette er et tegn på godt isolerte vinduer, men det kan likevel oppleves som sjenerende og hindre utsikt. Glass med antidugg har et ytre belegg som minsker glassets overflatespenning slik at duggen ikke setter seg på glasset. Kan også forhindre rim på utsiden av glasset. Vi anbefaler antidugg på 3-lags glass.*

*Glass med selvrens eller antidugg må ikke rengjøres med vindusnal eller andre harde gjenstander. Må heller ikke utsettes for rengjøringsmidler med slipemidler. Les mer på våre hjemmesider.
Soldempende illustrasjon

Soldempende

Tilnærmet klart spesialglass som stopper 70 prosent av varmen og 40 prosent av lyset som trenger inn i rommet. Soldempende glass gjør boligen svalere på solrike dager, og anbefales mot sør- og vestsiden av boligen.
UV-filter illustrasjon

UV-filter

Unngå misfarging av møbler og parkett. Et glass med UV-filter vil begrense falming av interiøret. Glasset er laminert og hindrer at UV-strålene trenger gjennom. UV-filter kombineres gjerne med solavskjermende glass.